Beste Antivirus Software 2024: Vergelijk Prijs, Recensies en Functies !

Bent u op zoek naar de beste antivirus software van 2021? Wij hebben het zware werk voor u gedaan. Hieronder vindt u een lijst van toonaangevende antivirus aanbieders met gedetailleerde informatie en eigenschappen, zodat u snel de perfecte antivirus software kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

1

Total AV

9.8/10  (172 reviews)

Beste virusscanner 2021, eenvoudig te gebruiken, verwijdert malware, adware en spyware.

19,00

Naar website Meer info

TOTAL AV Antivirus pro

TotalAV is een ander antivirusprogramma dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Hoewel het niet zo bekend is als sommige van de andere genoemde merken, biedt TotalAV een reeks functies die het tot een competitieve optie in de markt van antivirussoftware maken.

Hoogtepunten

3 apparaten
Realtime bescherming
30 dagen-geld-teruggarantie

Score Trustpilot:       

2

McAfee

8.1/10  (85 reviews)

Vertrouwde antivirus voor alle belangrijke apparaten, tamelijk duur.

39,95

Naar website Meer info

MCAFEE Essential

McAfee staat bekend om zijn solide bescherming tegen een breed scala aan malware, waaronder virussen, spyware, trojans en ransomware. Het biedt real-time scanning die continu je computer controleert op de aanwezigheid van malware en andere bedreigingen.

Hoogtepunten

5 apparaten
Identiteitstoezicht
Wachtwoordbeheer

Score Trustpilot:        

3

Avira

9.1/10  (15 reviews)

Bekende software, betrouwbaar en niet te opdringerig.

26,95

Naar website Meer info

AVIRA INTERNET SECURITY 

Avira biedt sterke bescherming tegen diverse soorten malware, waaronder virussen, trojans, wormen en spyware. Het staat bekend om zijn hoge detectiepercentages in onafhankelijke tests.

Hoogtepunten

Blokkeert malware
Scant uw thuisnetwerk
Voor 1 PC

Score Trustpilot:       

4

9.6/10 (85 reviews)

BITDEFENDER PREMIUM SECURITY € 69,99 /jaar

Bitdefender biedt robuuste bescherming tegen een breed scala aan malware, waaronder virussen, wormen, trojans, ransomware, spyware en adware. Het gebruikt geavanceerde technieken zoals gedragsdetectie om zelfs de nieuwste bedreigingen te identificeren.

Meer info Naar website

Hoogtepunten

10 apparaten
Password manager
Goede keuze

Score Trustpilot:        

5

8.9/10  (2 reviews)

NORTON ANTIVIRUS PLUS € 14,99 /jaar

Norton biedt krachtige bescherming tegen een breed scala aan malware, waaronder virussen, spyware, wormen, trojans en ransomware. Het staat bekend om zijn effectieve detectie- en verwijderingscapaciteiten.

Meer info Naar website

Hoogtepunten

1 apparaat
2 GB backup
30 dagen-geld-terug-garantie

Score Trustpilot:       

6

9.7/10 (7reviews)

AVAST PREMIUM SECURITY € 39,99 /jaar

Avast biedt robuuste bescherming tegen verschillende soorten malware, zoals virussen, spyware, en ransomware. Het staat bekend om zijn effectieve detectiesysteem dat voortdurend wordt bijgewerkt om nieuwe bedreigingen te identificeren.

Meer info Naar website

Hoogtepunten

1 apparaat
Goede bescherming
30 dagen proberen

Score Trustpilot:       

7

8.5/10  (2reviews)

AVG internet security € 34,90 /jaar

AVG biedt solide bescherming tegen verschillende soorten malware, waaronder virussen, spyware, trojans en ransomware. Het staat bekend om zijn effectieve en betrouwbare malwaredetectie.

Meer info Naar website

Hoogtepunten

Anti Virus
AI
Gedragsschild

Score Trustpilot:       

8

9.6/10 (6 reviews)

KASPERSKY STANDARD € 19,99 /jaar

De interface van AVG is overzichtelijk en makkelijk te navigeren, wat het geschikt maakt voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

Meer info Naar website

Hoogtepunten

Realtime antivirus
Prestaties optimaliseren
30 dagen-geld-terug-garantie

Score Trustpilot:       

9

8.6/10  (9reviews)

MALWAREBYTES STANDARD € 59,99 /jaar

Malwarebytes staat bekend om zijn lichtgewicht ontwerp, wat betekent dat het niet veel systeembronnen in beslag neemt en daarom naast andere beveiligingssoftware kan draaien zonder significante vertragingen te veroorzaken.

Meer info Naar website

Hoogtepunten

3 apparaten
Browser guard

Score Trustpilot:     

10

8.4/10  (14reviews)

PCPROTECT ANTIVIRUS  € 19,00 /jaar

Net als veel andere antivirussoftware, biedt PCProtect real-time beveiliging die continu op de achtergrond draait om je systeem te bewaken tegen malware-infecties.

Meer info Naar website

Hoogtepunten

Realtime bescherming
Web Shield-extensie
30 geld-terug-garantie

Score Trustpilot:   

Wellicht ook interessant?

11

Trendmicro

8.1/10

Welbekende cloudgebaseerde AV, goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Naar website Meer info

12

Scanguard

8.5/10

Scant en verwijdert virussen, adware, spyware en malware.

Naar website Meer info

13

ESET

7.5/10

Biedt waar voor uw geld met een breed scala aan producten

Naar website Meer info

De informatie op deze website is de mening van de webmaster. Als u op zoek bent naar hoge malwaredetectiescores van uw antivirusprogramma, gebruik dan de informatie van onafhankelijke testlaboratoria; av-test, virusbulletin en av-vergelijkende middelen. We houden rekening met veel factoren voor elke antivirus, waaronder scores, beoordelingen, waarde, snelheid, bruikbaarheid, ondersteuning, betrouwbaarheid en functies.

 

Antivirus Software

Vergelijk antivirussoftware naast elkaar om eenvoudig functies, virustestscores, prijzen en meer te vergelijken.

Zie vergelijking 

  De Geschiedenis van Antivirussoftware: Van Eenvoudige Beginnen tot Geavanceerde Cyberbeveiliging

  Antivirussoftware speelt een cruciale rol in onze online veiligheid, maar weinigen kennen de fascinerende geschiedenis van deze essentiële technologie. Deze reis van antivirussoftware strekt zich uit van de vroege dagen van computerbeveiliging tot de complexe cyberbeveiligingslandschappen van vandaag.

  De Vroege Dagen en de Eerste Virussen De geschiedenis van antivirussoftware begint in de jaren 1980, toen de eerste computervirussen verschenen. In deze tijd, toen persoonlijke computers net populair begonnen te worden, werden virussen zoals ‘Elk Cloner’ en ‘Brain’ gecreëerd, die zich verspreidden via floppy disks. Deze vroege virussen waren vaak meer hinderlijk dan schadelijk, maar ze signaleerden een nieuwe dreiging in de opkomende digitale wereld.

  De Geboorte van Antivirussoftware Als reactie op deze dreiging ontstonden de eerste antivirusprogramma’s. In 1987 lanceerde Bernd Fix een van de eerste bekende antivirusprogramma’s om het ‘Vienna’-virus te bestrijden. Kort daarna volgden andere pioniers, zoals John McAfee met McAfee VirusScan en de Tsjechische ontwikkelaars van Avast. Deze vroege programma’s waren eenvoudig, gericht op het detecteren en verwijderen van specifieke bekende virussen.

  De Opkomst van Geavanceerde Virussen en Antivirusoplossingen In de jaren 90 en vroege jaren 2000 werden virussen en malware geavanceerder en schadelijker. Dit leidde tot de ontwikkeling van geavanceerdere antivirussoftware die voortdurend werd bijgewerkt met nieuwe virusdefinities en later met heuristische detectiemethoden om onbekende bedreigingen te identificeren. Dit tijdperk zag de opkomst van grote spelers in de antivirusindustrie, waaronder Symantec’s Norton Antivirus, Kaspersky Lab en Bitdefender.

  De Nieuwe Dreiging van Cybercriminaliteit Met de opkomst van het internet en de toenemende afhankelijkheid van computers in het dagelijks leven, begonnen cybercriminelen meer geavanceerde aanvallen, zoals ransomware en spyware, te ontwikkelen. Antivirussoftware moest zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit, wat leidde tot de integratie van internetbeveiliging, real-time bescherming en geautomatiseerde systeemscans.

  De Moderne Tijd: Cloud-gebaseerde Beveiliging en AI Vandaag de dag gebruiken moderne antivirusoplossingen cloudtechnologie en kunstmatige intelligentie om een breed scala aan bedreigingen te identificeren en te neutraliseren. Ze zijn geëvolueerd van eenvoudige virusdetectietools naar uitgebreide beveiligingssuites die bescherming bieden tegen een veelheid van cyberdreigingen, waaronder zero-day aanvallen en geavanceerde persistent threats (APT’s).

  Conclusie: De Voortdurende Evolutie van Antivirussoftware De geschiedenis van antivirussoftware is er een van constante innovatie en aanpassing. In een wereld waarin cyberdreigingen blijven evolueren, blijft ook antivirussoftware zich ontwikkelen, steeds nieuwe manieren vindend om gebruikers te beschermen tegen een steeds veranderend landschap van digitale gevaren. In de toekomst zullen we waarschijnlijk nog meer geavanceerde technologieën in deze software zien, terwijl ontwikkelaars ernaar streven om een stap voor te blijven op cybercriminelen.

  Hoe installeer je Antivirus Software: Een Stap-voor-Stap Gids

  In onze steeds digitaler wordende wereld is het cruciaal om je apparaten en persoonlijke gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen. Antivirussoftware speelt een sleutelrol in deze beveiliging. In dit artikel leiden we je door de stappen voor het succesvol installeren van antivirussoftware, zodat je je online ervaringen veiliger kunt maken.

  Stap 1: Kies de Juiste Antivirussoftware

  Voordat je begint, is het belangrijk om de juiste antivirussoftware voor jouw behoeften te kiezen. Overweeg factoren zoals de betrouwbaarheid van de software, gebruikersrecensies, prijs, en of het compatibel is met jouw besturingssysteem.

  Stap 2: Downloaden van de Software

  Bezoek de officiële website van de gekozen antivirussoftware. Het is essentieel om software rechtstreeks van de officiële bron te downloaden om te vermijden dat je per ongeluk schadelijke software installeert.

  Stap 3: Begin de Installatie

  Na het downloaden, open het installatiebestand. Dit kan een .exe-bestand zijn voor Windows-gebruikers of een .dmg-bestand voor macOS-gebruikers. Je krijgt meestal een pop-upvenster met de vraag of je het bestand wilt uitvoeren. Klik op ‘Ja’ of ‘Run’.

  Stap 4: Volg de Installatiewizard

  Zodra de installatie begint, leidt een installatiewizard je door het proces. Lees alle instructies zorgvuldig. Je zult wellicht moeten kiezen tussen standaard- of aangepaste installatieopties. Voor de meeste gebruikers is de standaardoptie voldoende.

  Stap 5: Accepteer de Licentieovereenkomst

  Je wordt gevraagd om de licentieovereenkomst of de gebruiksvoorwaarden te accepteren. Lees deze documenten aandachtig door om te begrijpen wat je accepteert.

  Stap 6: Kies je Instellingen

  Tijdens de installatie kun je mogelijk extra instellingen of voorkeuren configureren, zoals het plannen van reguliere scans of het inschakelen van real-time bescherming.

  Stap 7: Voltooi de Installatie

  Nadat je de nodige instellingen hebt gemaakt, voltooi je de installatie. Dit kan enkele minuten duren. Zodra de installatie is voltooid, moet je mogelijk je computer herstarten om de software te activeren.

  Stap 8: Voer een Eerste Scan uit

  Na het installeren en herstarten van je computer, open je de antivirussoftware en voer je een eerste volledige systeemscan uit. Dit helpt bij het identificeren en verwijderen van eventuele bestaande bedreigingen op je apparaat.

  Stap 9: Houd je Software Up-to-date

  Zorg ervoor dat je antivirussoftware altijd up-to-date is. Schakel indien mogelijk automatische updates in om continu bescherming te garanderen tegen de nieuwste bedreigingen.

  Conclusie

  Het installeren van antivirussoftware is een eenvoudige maar essentiële stap in het beschermen van je digitale leven. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je apparaat beschermd is tegen malware en andere online bedreigingen. Onthoud dat het bijhouden van software-updates en het regelmatig uitvoeren van scans cruciaal is om je beveiliging effectief te houden.

  Hoe Kies je de Juiste Antivirus: Een Gids voor Online Beveiliging en Veiligheid

  Het kiezen van de juiste antivirussoftware is een essentiële stap om je digitale leven te beschermen tegen diverse cyberdreigingen. Met de overvloed aan antivirusprogramma’s op de markt kan het echter een uitdaging zijn om de juiste te selecteren. Deze gids helpt je bij het maken van een geïnformeerde beslissing bij het kiezen van een antivirus die voldoet aan jouw specifieke beveiligingsbehoeften.

  1. Detectie- en Verwijderingscapaciteiten Het belangrijkste aspect van antivirussoftware is de effectiviteit in het detecteren en verwijderen van malware. Zoek naar software met hoge detectiepercentages in onafhankelijke labtests en de mogelijkheid om een breed scala aan bedreigingen, waaronder virussen, spyware en ransomware, aan te pakken.

  2. Systeemprestaties en Impact Een goede antivirus mag je apparaat niet aanzienlijk vertragen. Kies software die effectieve bescherming biedt zonder merkbare invloed op de systeemprestaties of de snelheid van je apparaat.

  3. Gebruiksvriendelijkheid De interface van de antivirussoftware moet intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Je moet eenvoudig toegang hebben tot basisfuncties zoals scannen, updaten en het bekijken van logs.

  4. Extra Beveiligingsfuncties Moderne antivirusoplossingen bieden vaak extra functies zoals een firewall, phishingbescherming, ouderlijk toezicht, en VPN-diensten. Afhankelijk van je behoeften, kunnen deze toegevoegde functies van grote waarde zijn.

  5. Compatibiliteit Zorg ervoor dat de antivirussoftware compatibel is met je besturingssysteem en andere software die je regelmatig gebruikt. Sommige antivirusprogramma’s kunnen conflicteren met bepaalde toepassingen.

  6. Ondersteuning en Klantenservice Een goede klantenservice en technische ondersteuning zijn belangrijk, vooral als je tegen technische problemen aanloopt. Kijk of de provider betrouwbare ondersteuning biedt via meerdere kanalen, zoals live chat, e-mail of telefoon.

  7. Prijs en Waarde Vergelijk de kosten van de antivirussoftware met de aangeboden functies. De goedkoopste optie is niet altijd de beste, maar de duurste optie biedt niet noodzakelijkerwijs de beste bescherming.

  8. Regelmatige Updates Zorg ervoor dat de antivirussoftware regelmatig wordt bijgewerkt om bescherming te bieden tegen de nieuwste bedreigingen. Frequente updates zijn cruciaal voor het behoud van effectieve bescherming.

  9. Reputatie en Betrouwbaarheid Onderzoek de reputatie van de antivirussoftware en het bedrijf erachter. Lees recensies en ervaringen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en klanttevredenheid.

  10. Proefperiode en Geld-terug-Garantie Overweeg een antivirusprogramma dat een gratis proefperiode of geld-terug-garantie biedt. Dit stelt je in staat om de software uit te proberen en te zien of deze aan je verwachtingen voldoet.

  Er is voor ons duidelijk een groot voordeel met TotalAv ten opzichte van alle andere alternatieven op de markt. Wij hebben uitvoerig onderzoek verricht.

  Gerard / Telegraaf
  Vergelijk alternatieven